top of page

Deniz Dinginliğini Yaşam Alanınıza Taşımanın Yolu: Nautical

Dalgaların sesi, rıhtımın rüzgarı…


Evlere yaz esintisini getiren bu stille bloğa da yazı getirmeye ne dersiniz?

Nautical stile denizci stili de diyebiliriz. Bu stille plajdan ilham alınan aksesuarlar ve doğal materyaller yardımıyla dalgaların sesini yaşam alanınıza getirebilirsiniz.

Nautical stilde bir mekan tasarlarken gemiler, çapalar, deniz canlıları gibi karakteristik deniz materyalleri en büyük yardımcınız olacaktır.




Gelin hep beraber bu stili inceleyelim;






Mavi-beyaz renk şeması, denizi ve denizciliği andırdığı için bu ikilinin oluşturduğu desenler evinizin tasarımına büyük katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla nautical stilde bu deseni halılarınızda, mobilyanızda ve birçok aksesuarınızda kullanabilirsiniz.










Halatlar, denizciliğin can damarlarından biridir. Bu yüzden evinizde halattan yapılmış aksesuarlara da yer verebilirsiniz. Fotoğrafta da görüldüğü üzere halatlar; bir sarkıt lambaya, bir vazoya hatta bir halıya can verebilir.




Kıyı bölgelerinin nemli ve sıcak havası tekne ve rıhtımlardaki ahşaplara yıpranmış bir görünüm kazandırır. Yaşam alanlarında da eskitilmiş ahşap kullanımı denizciliği anımsatır. Siz de ahşap duvar üzerine asacağınız denizi ve denizciliği hatırlatan materyallerle bu görünümü destekleyebilirsiniz.








Denizyıldızı, denizciliği akıllara getiren önemli bir semboldür. Denizyıldızlarını dekoratif elemanlar olarak yaşam alanına dâhil etmenin birçok yolu var. Yukarıdaki örnekte görünüme katkı sağlamak için denizyıldızlarına balık ağlarıyla arka plan oluşturulmuş. Peki, başka hangi ögeler stilimizi destekleyecektir? Çapalar, kum saatleri, midyeler, mercanlar ve aklınıza denizi getiren her şey…


Gelin şimdi de bu ögeleri ön plana çıkarabileceğimiz farklı fikirlere bir göz atalım.







Yazın sıcağında kalplere serinliği getiren deniz gibi, nautical'ın da evlerinize ferahlık getirmesi dileğiyle...



Ahsen Ceren KAŞKAYA

İçmimar


100 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page