top of page

Banyolarda Retro Esintiler

En son yazdığım ''Bir İçmimar Kendini Nasıl Geliştirebilir?'' başlıklı yazımda mutlaka fuarlara gidin tavsiyesinde bulunmuştum. Geçtiğimiz hafta olan 05-09 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da UNI CERA Seramik banyo mutfak fuarı vardı.

Sizinle fuarda ilgimi çeken bir banyo dolabı tasarımı hakkında fikirlerimi paylaşmak isterim.


GOLD BAN-YOM Retro 100 Blue & White



Gold Ban-yom Firmasına ait bu eser, adından da anlaşılacağı üzere tam anlamıyla eski tarzın günümüze uyarlanmasıyla ortaya çıkmıştır.


ŞAŞIRTMALI AYNA

Dışarıdan bakan bir kişinin banyo dolabı olarak göreceği ancak açtığı zaman hem banyo aynası hem de banyo rafı ile karşılaşacağı farklı ve de nostaljik çizgilerle ele alınmış bir banyo üst dolabı mevcut.



ESKİTME BOYA

Dolapların zarif çizgilerini geçmişten günümüze sunmak adına eskitme boyalarla kullanılmış. Günümüzde neredeyse uzun zamandır lake boyamalar kullanılan, parlak kapaklarla ortaya çıkan banyo dolapları bu tasarımda bizi daha mat renklerle karşılamakta.


DOĞAL AHŞAP

Kolay ulaşılabilirlik ve maliyeti düşürebilmek adına ahşap ürünlerde çoğu zaman mdf üzerine seçilen herhangi ahşap görüntüsünün kaplaması yapılmaktayken, Retro 100 Serisinde doğal ahşap dokusu korunmakta ve bize daha gösterişten uzak ve doğallığın huzurunu yansıtmakta.


TAMAMLAYICI DETAYLAR

Dolap kapaklarının kulplarında eski tip anahtar detayları kullanılarak tasarımın en zarif noktası ortaya çıkmış diyebiliriz.


Retro 100 Serisi bizlere mavi ve beyaz olmak üzere iki adet renk seçeneği sunmakta.Bu seri daha çok Bodrum Evleri olarak da sıkça rastladığımız evlerde veya gösterişinden uzak, minimalist evlerde doğal ahşap dokusunu hissetmek isteyeceğimiz tasarımlarımızda kullanabileceğimiz oldukça başarılı bir seri.




İncelemek isteyenler için internet sitesinin bağlantısı www.goldbanyo.net


Tuğçe Eke

Kocaeli Üniversitesi İçmimarlık 3. Sınıf Öğrencisi

160 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page