top of page

Duvar Resmi İle Daha Renkli Evler

Özellikle son zamanlarda sohbet etmek, bir şeyler içmek için oturduğum kafelerdeki duvar resimleri çok ilgimi çekiyor. Kafenin iç tasarımına uyumlu yapılan duvar resimlerinin aynı zamanda mekâna kattığı hava daha sıcak ve samimi bir ortam yaratıyor.


Mesleğimde kendimi geliştirmek ve aynı zamanda hobim olduğu için sürekli resim çiziyorum. Açıkçası bu duvar resimlerini her gördüğümde kendi evime de bir şeyler çizmek için can atıyorum. Bir de yaz tatilinde COVID-19 sebebiyle evde kaldıysak neden yaşam alanlarımızı daha eğlenceli, renkli ve sıcak yapmak için çabalamayalım ki?

Sizler de benim gibi düşünüyorsanız sizlere iç mekanda – yatak, oturma ya da çalışma odanızda hatta evinizin herhangi bir duvarına - yapabileceğiniz çok fazla zaman ya da yetenek gerektirmeyen birkaç duvar resmi göstereceğim. Umarım sizlerin de hoşuna gider.


 

Kara Tahta Boyasıyla Hep Eğlenin


Öncelikle hem sizin eğleneceğiniz hem de miniklerimize küçük alanlar açabileceğiniz bir fikirle başlayalım. Evde oturma odanızı, çocuk odanızın bir duvarını veya küçük bir kısmını kara tahta boyası ile boyayıp güzel tasarımlar elde edebilirsiniz. Böylece çocuğunuz duvarlara resim çizdiğinde bir sorunla karşılaşmazsınız. Aynı zamanda o çizimden veya yazılardan sıkıldığınızda kolayca değiştirebilirsiniz.

Kara tahta üzerine tebeşirle çizdiğiniz şeylerin kalıcılığını istiyorsanız mat sprey vernik ile çiziminizi sabitleyebilirsiniz.


Geometrik Desenli Duvarlarla Modern Odalar


Benim yeteneğim yok duvar resmini nasıl yapacağım diye üzülmeyin. Çünkü çok kolay ama kolaylığına rağmen çok şık duran bir duvar resmi yapabilirsiniz. Gerekli olan şeyler sadece bant, boya ve bir fırça.

Bantınızı istediğiniz geometrik desenlere göre yapıştırarak içini farklı renklerle boyayacak ve ardından boya kuruduğunda bantları çıkarmanız yeterli olacaktır. Böylece renkli ve modern mekanlar yaratabilirsiniz.

Bu geometrik şeklin tekdüzeliğini bozarak farklı bir şekil de ekleyebilirsiniz. Bu tamamen sizin yaratıcılığınıza kalıyor. Biraz fikir edinmeniz için -duvar resmi olmasa da- kitaplığıma çizdiğim küçük bir örneği sizlerle paylaşmaktan sevinç duyuyorum.


Benim yeteneğim yok duvar resmini nasıl yapacağım diye üzülmeyin. Çünkü çok kolay ama kolaylığına rağmen çok şık duran bir duvar resmi yapabilirsiniz. Gerekli olan şeyler sadece bant, boya ve bir fırça.


Duvar Yazıları


Duvarınızda hoş duracak aynı zamanda sizi motive edecek veya sevdiğiniz şeyler hakkında yazı yazabilirsiniz. Örneğin eviniz girişine “Home sweet home…” yazabilir, mutfağınıza örnekteki gibi “bi' kahve?” yazısı veya yiyecekle ilgili şeyler bence hoş duracaktır.

- Eğer mükemmel bir yazı isterseniz yazılarınızı bilgisayar ortamında hazırlayıp çıktı alarak duvara transfer kâğıdı yardımıyla çizebilir ve bu çizgilerin arasını doldurabilirsiniz.-



Daha Özgün Duvar Resimleri


Biraz daha kendi tarzımı yansıtmak istiyorum derseniz tabi ki size tek önerim yaratıcılığınızı ve hayal gücünüzü kullanmanız olacaktır. Sevdiğiniz her şeyi çizmekte özgürsünüz. Fakat yanlış yapma ihtimalinize karşı duvarla aynı renk boya bulundurmayı ihmal etmeyin.


Biraz daha işinizi kolaylaştırmak istiyorsanız kareleme yöntemi kullanabilir veya öncesinde bir kurşun kalemle ve silgiyle çizimi duvara yapıp daha sonra renklendirebilirsiniz.


Tabi ki bunları birlikte de kullanabilirsiniz. Mesela çizdiğiniz resmin yanına yazı yazabilir veya farklı kombinasyonlar yapabilirsiniz.


İrem GÜLMEZ

Beykent Üniversitesi - İçmimarlık 2. Sınıf


118 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page