top of page

İçmimarlık Öğrencileri İçin Taktikler Serisi:1

Güncelleme tarihi: 14 Oca 2019


Proje hazırlarken bazen tıkandığımız, zorlandığımız ya da bunun illaki kolay yolu vardır dediğimiz şeyler oluyor. Ben 3.sınıf öğrencisiyim ve önceki projelerimde bu durumlara çok kez rastladım, bunun çözümlerini bulmaya çalıştım. Bu bulduğum çözüm yollarını,pratik bilgileri ve taktikleri aktarmak için de böyle bir seri oluşturma kararı aldım. Her hafta sizlere birkaç taktikler vereceğim. Belki içlerinden bazılarını biliyorsunuzdur belki ''Vay be bu böyle mi oluyormuş?''' diyebilirsiniz. Umarım verdiğim taktikler proje sürecinde size çok yardımcı olur. Sizlerinde taktikleri varsa bana ulaştırmayı unutmayın. Hadi başlayalım.


 

Sketchup Plan Yükseltme Taktiği


Evet biliyorum. İçmimarlık öğrencilerinin vazgeçilmez programı. Belki de çoğumuz 3dsmax veya benzeri programların karmaşık arayüzünden,zorluğundan dolayı Sketchup programını tercih ediyoruz. Renderlarımızı, kesitleri ve görünüşleri bu program üzerinden alıyoruz. Ben de herkes gibi ilk projemi sketchup da modelleme kararı aldım. Autocad dosyamı importladım ve yükseltmeye başladım. Fakat bir sorun vardı! Sketchup bir yüzey programı ve duvarları, kolonları yükseltmem için yüzey oluşması gerekiyordu. Bende doğal olarak line aracıyla tek tek etrafından geçmeye başladım. Ve bu saatlerimi almıştı projeden de hevesim kaçmıştı açıkçası. İleriki dönem de bu sorunu bir Sketchup Plugin aracığıyla çözdüm. Pluginin adı “MAKEFACE


Aşağıdaki görselde gördüğünüz gibi çizgileri seçip makeface tuşuna bastığımızda yüzeyleri kendisi oluşturuyor ve tek tek etrafıdan geçme veya çizgi kapama sorunları ortadan kalkıyor. Bu sadece duvarlar,kolonlar,merdivenler vb. her şey rahat bir şekilde yükseltiliyor.


Plugini Linkten İndirip Kurabilirsiniz: https://extensions.sketchup.com/en/content/s4u-make-face


 

Png İnsan Arşivi

Benim bir projede en zevk aldığım kısımlardan birisi projemin renderlarını hazırlama bölümü. Renderlarımı aldıktan sonra renderlarımın ifadesinin ve gerçekliğinin artması için Photoshop programından projeme uygun insanlar ekliyorum.Tabi bu insanlar png halindeyse işimiz çok kolay oluyor.Çünkü etrafını temizleme zahmetinden kurtuluyoruz. Bu pnglerinden kaliteli olması da çok önemli. İşte Pngleri indirdiğim bir kaç site:


1. MRCUTOUT.COM


PROJE3 - Mağaza Tasarımı

 

Autocad Otomatik Alan Hesaplama


Galiba alan hesaplama deyince hepimizin aklına AREA komutu geliyor. Area komutu ile hesaplıyoruz sonra text ile alanı projemize yazıyoruz. Peki size bir komut ile alanı hesaplayıp hem alanın adını yazıp hemde metrekaresini kendisi yazıyor desem. Cazip geldi değil mi? Bunun için aşağıdaki linkten dosyayı indirin ve görseldeki işlemleri yapın.Umarım işinize yarar.



Lispin Yüklenmesi

Komutun Uygulanması


 

Başlıktan da anlaşılacağı gibi bu serinin başlangıcı, devamı gelecek.

Takipte Kalın.


CİHAN AYDOĞDU

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ-3.SINIF

593 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page