top of page

İmza Yetkisi-zliği

Güncelleme tarihi: 14 Oca 2019

Dillere pelesenk olmuş bir cümle. ''Sizin imza yetkiniz var mı?''. Evet yok. Bugünkü yazımda her İçmimarlık mesleğine mensup insanın mutlaka karşılaştığı soruyu tartışalım.


Öncelikle nedir bu imza yetkisi?


İmza yetkisi mesleğimizin tam anlamıyla korunmasına vesile olacak bir olaydır. Bir İçmimarın meslek alanını korumakla ve yapılarda keyfi değil zaruri olan projelendirmenin tarafımızca yapılmasını sağlar.



Pekala geçmişe baktığımızda hakkımız olan bu durum kazanılabilmiş mi?


Hayır. Sebebini çok düşünüyor ve uzaklarda arıyoruz değil mi ? Sebep biziz. Bizden öncekiler ve yıllardır mesleğimizi gasp edebilme cürretini kendilerinde bulan ve bunu icra edebilenler maalesef. Mesleği bir pasta olarak düşündüğümüzde İçmimarlar bu pastanın % 20'sinin altında. Yani % 80 gibi bir payı mesleğimizi gasp edenler icra ediyor!




Peki bu düzen nasıl değişecek?


Odamıza sahip çıkacak ve meslek alanımızı koruyacağız. İçmimarların başlıca sitemlerinden biri maalesef: ''Oda bir şey yapmıyor ve hiçbir işe yaramıyor.''. Odana sahip çıkmazsan zaten bir şey yapamaz güzel kardeşim. Yıllardır bizi içten içe kemiren şu algıyı yıkmanın zamanının geldiği dönemdeyiz. Oda bir şey yapmıyor diye sahip çıkmıyor ve meslek gaspı var diye kendimizi paralıyoruz. Çok saçma değil mi? Bence evet. Odadaki şahısların geçici olacağını ve meslek odamızın baki kalacağını bilelim ve odamıza sahip çıkalım.



Bu yazımı okuyan mezun arkadaşlarım; odaya üye olun. Bu yazımı okuyan öğrenci arkadaşlarım; mezun olur olmaz ilk işiniz odaya üye olmak olsun. GİM gibi tek derdi mesleğin hak ettiği seviyeye çıkması olan yapılara sahip çıkın. Bir olalım, beraber güçlenelim ve hakkımız olan hususları beraber kazanalım.

HEP BİRLİKTE


Herdem SÜER

Genç İçmimarlar Platformu 

Genel Koordinatörü

201 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page