top of page

Beyaz Senfoni


Hangi mekanlarda kendinizi rahat hissetiğinizi hiç düşündünüz mü? Renkli, cıvıl cıvıl mekanlarda mı vakit geçirmekten hoşlanırsınız yoksa tercihiniz genellikle sadelik ve sakinlik mi olur?


Konforun tanımı kişiden kişiye değişir. Kimi daha renkli canlı mekanlarda, çokça kullanılan aksesuar ve eşyalar arasında kendini konforlu hissederken kimisi daha sakin, sade ve minimal tarzda oluşturulmuş mekanları konforlu bulur. Konfor herkes için farklı anlamlar ifade eder yalnız bugün konfor anlayışını inceleyeceğimiz kişi Tine Kjeldsen.


Onun için konfor; sade, net bir mekan, beyaz bir renk paleti…



Tine Kjeldsen, Danimarka'nın dünyaca ünlü dekorasyon ve ev aksesuarları markası Tine K Home’un sahibi ve tasarımcısıdır. Bu beyazlar içinde kır evi Danimarka'nın Odense yakınlarında Funen adasında bulunuyor.






Tamamı beyaza boyalı tavan, duvar ve ahşap zemin Kjeldsen'in tam istediği atmosfer için bir fon sağlamış. Eve bakınca ilk hissettiğiniz huzur. İskandinav tarzının doğallığına ve katıksızlığına adım atıyorsunuz.

















Sade, bembeyaz bir mekan dedik ama burda kastedilen kesinlikle minimalist bir tavır değil. Tine Kjeldsen, yaşam alanını farklı desen doku ve tonda aksesuarlarla renklendiriyor.















“Stili ve hissi yaratan açık ve koyu renkler arasındaki kontrast. Genellikle koyu renkler eski nesnelerden, mobilyalardan ve örneğin Doğu'dan gelen halılardan gelir. El yapımı iç mekanı seviyorum çünkü tarih ve ruhla dolu. ''

-Tine Kjeldsen










Tasarımlarında evin geneline yayılan beyazın sertliğini etnik tekstiller, ham ahşap, el yapımı aksesuarlar ve rustik mobilyalar kırıyor. Güzel bir uyum yakalıyor.











Evde iç mekana gün ışığını fazlasıyla verecek pencere ve kapılar oldukça dikkat çekici. Bu doğal gün ışığı evin havasını veren en büyük etkenlerden biri.
















Fazla kullanılan beyaz rengin mekanı soğuk gösterme gibi bir tehlikesi olmasına rağmen kullanılan ahşap mobilya ve dekor ögeleri mekana sıcaklık katıyor. Ayrıca bir odayı beyaz ve nötr tutmak daha küçük bir alanı büyük hissettirebiliyor. Hatta daha havadar ve açık...















Son olarak eğer beyaz renk ağırlıkta bir evim olsun istiyorsanız sıcak ve soğuk renklerin birbirine uyumuna dikkat etmeniz son derece önemli. Beyaz rengin nötrlüğüyle eşyaların daha belirgin görünmesini sağlayabilirsiniz. Beyaz rengin etkisini düşürmemek için gri, krem, kirli beyaz gibi renkler tercih edilebilir. Belirgin olmasını istediğiniz aksesuarların parlak veya koyu renklerde olması oldukça hoş duracaktır.

100 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page