top of page

İçmimarlara YouTube Kanalı Önerileri II

Bugünlerde bir tasarımcının kendine ve yaptığı işe birden fazla bakış açısıyla bakması gerekiyor. Sosyal medya hayatımızın içine çok fazla dahil olduğundan, dünyayı takip etme olanağımız arttı ve sentez yapmak önemli bir konu haline geldi. Sizlere derlediğim kanallarda, çeşitliliği ve iç mekana farklı bakış açılarını toparlamaya çalıştım.

1.Lowe's Home Improvement

Ev, dekorasyon, teknik detaylarla ilgili çeşitli içeriklere sahip bir kanal. The Weekender serisinde ise her bölümde bir evin odasını, yapılabilecek en pratik, en hızlı ve düşük bütçeli olacak şekilde tasarlanıyor. Geri dönüşüm projeleri, mobilya yapımı, iç mekan tasarımına dair öneriler içeriyor.




2. The Sorry Girls

Kanadalı Kelsey ve Becky blogger tadında iç mekan düzenlemeleri, ikinci el ürünlerle geri dönüşümler, günlük vloglar içeren keyifli içerikler üretiyorlar. Özellikle aşırı profesyonel ve sıkıcı olmadan, tasarımı herkese sevdirerek oldukça pratik ve hayatın içinden çözümler sunuyorlar.




3.Three Birds Renovations


Üç yakın arkadaşın kurduğu ofis, mevcut evlerin iç ve dış yenileme çalışmalarını yapıyorlar. Dekorasyon, peyzaj, cephe, mobilya gibi her detayıyla ilgileniyor ve kayıt altına alıyorlar. Evlerini yenilemek isteyen herkes için öğretici içerikler üretiyorlar.




4.Make My Space Work


Tasarımcı Alexandra Gater, sınırlı bütçelerle, kısıtlı zamanlarda ofis mekanları tasarlıyor. Ofis mekanlarına yönelik tasarım ipuçları, ilham verici detaylar, farklı çözümler bulmak mümkün.





5.Never Too Small


Adından da anlaşılacağı gibi küçücük ama hiç de küçük olmayan, çok fonksiyonel ve birbirinden şaşırtıcı ‘modern’ küçük evler, dairelerin iç mekanları sunuluyor. Çekim kalitesi ve ev seçimleri sebebiyle rakiplerinden sıyrılmayı başaran bir kanal.




6.Living Big In A Tiny House


‘Never too small’ dan farklı olarak küçük ev konseptini daha etnik ve daha farklı mimari çeşitlilikte görüyoruz. Bir mobil ev, yeşillikler ortasında minik bir ev, bir apartman dairesi veya tenteden bir ev!





7. Ishitani Furniture


Japon stilinde doğal ve bol emek içeren mobilyaların üretimi yer alıyor. Her videoda farklı bir mobilyayı ele alarak bizi, sürecin içine davet ediyor. Farklı mobilya yapım tekniklerini gözlemlemek için güzel bir kanal olduğunu düşünüyorum.




8.Mr. Built It


Alex, iç mekan tasarımcısı eşinin inşaat işleriyle uğraşan birine ihtiyaç bulmasıyla, hiç profesyonel bilgisi yokken böyle bir işe girişiyor. Evindeki çok sayıda mekanı tek başına inşa ederek bu hikayesini kayıt altına alıyor. Fena da sayılmaz hani! (:




9.The Fixer


Kendi evindeki inşaat deneyimini, karşılaştığı problemlere ürettiği çözümleri, inşaat malzemelerini nasıl kullandığına dair içerikler üretiyor. Ve en önemlisi herkesin anlayabileceği şekildeki anlatımı.





10.Surviving Architecture


Mimari/iç mimari görselleştirme ipuçları ve dijital çalışmalar üzerine içerikler üretiliyor.

Sketchup, photoshop, autocad, render gibi içeriklerin yanı sıra vlog, portfolyo tasarımı gibi videolar da paylaşılıyor.



Bonus olarak ise, arşivlediğim mimari belgeseller, programlar gibi içerikleri aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.


Özge Kaya

Mezun İçmimar

Bana Ulaşın! ozgekayaicm@gmail.com

329 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page