top of page

Mimari İllüstrasyon

Güncelleme tarihi: 18 Oca 2021



İllüstratörler karmaşık kavramları veya nesneleri, eserin baskın renk ve desenlerini illüstrasyon üslubu ile anlatmaya çalışırlar. Sanatçı, küçük ayrıntıları görsel sunumlara dönüştürmek için genellikle teknolojik dokunuşlar kullanır. Bu alan, çok sayıda yapının planına, tasarımına ve inşasına dayanmaktadır. Oluşturulan resimler tipik olarak iki boyutludur ve resimler veya animasyonlar içerebilir. Teknik ressamlık ve görsel perspektifin hassas kullanımı genellikle mimari illüstrasyonda öne çıkan özelliklerdir, ancak bu kısıtlamalar dahilinde William Walcot gibi bazı sanatçılar daha akıcı bir izlenimci üslupla tanınırlar. Mimari çizimler ve modeller genellikle müşteri sunumları, bağış toplama etkinlikleri, satış sahaları ve izinlerle ilgili toplantılarda kullanılır.



Ünlü tarihi yapılar, modern yapılar illüstrasyonun sanatsal diliyle çok daha ilgi çekici bir hale gelebilir. Siyah beyaz renklerle uygulanabileceği gibi renkli veya eserin baskın renklerinden de esinlenebilir. Mimarların projeye başlarken yaptıkları ön tasarım çalışmaları eskizlere görsel sunumlarda oldukça yararı olur. Mekanı illüstrasyon diliyle anlamak ve baskın yerlerini anlatmak mimarlığa ve iç mimarlığa farklı bir soluk getirebilir.



İÇ MİMARLIKTAKİ ÖRNEKLERİ





Bu taslak illüstrasyon çalışmaları günümüzde kullanılan ve artık giderek önemli bir parçamız haline gelen mimari programlardan çok daha sanatsal bir ifade türüdür.



Mekanın hissini ve dokusunu tıpkı bir tablo gibi yansıtıp malzemenin dokusu ve mekanın yaşayan halini oldukça sanatsal haliyle görmemizi sağlar.








Rojda Ayaz

Haliç Üniversitesi İçmimarlık

769 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page