top of page

Ruhu Olan Tasarımlar: Ilse Crawford

Ilse Crawford, tasarımcı ve yaratıcı bir yönetmen. Londra Üniversitesi, Bedford College'da geçen bir üniversite öğreniminden sonra, bir mimarlık firmasında çalışmaya başladı. Elle Dekorasyon ve Bare Dergisi'nin editörlüğünü yaptı.1998'de İç Mekan Tasarımına geçip Donna Karan için çalışmaya başladı. Elle Dekorasyondan ayrıldıktan hemen sonra Soho House'tan Nick Jones, kırsaldaki ilk oteli olan Babington House'da yardım etmesini istedi.






Babington House, İngitere

Ilse Crawford'un ilk pratik deneyimi buydu. Daha sonra 2001 yılında Londra'da kendi tasarım stüdyosu StudioIlse'yi kurdu. Gelin beraber Crawford'un tasarımlarında yaratmak istediği algıyı tanıyalım.

 

Ilse Crawford, insan ihtiyaçlarını ve arzularını ağtığı her şeyin merkezine koyan bir tasarımcıdır. Bu yüzdendir ki; ''Tasarım, ancak mekanda insan ihtiyaçlarını en öne koyduğunda doğru bir etki yaratır.'' der.

Mesleğe ve tasarım sürecine farklı bir yaklaşımı olan, empatinin sürecin temel taşı olduğunu düşünen Ilse Crawford, bir işe başlarken önce kullanıcıya ve onun isteklerine zaman ayırıyor. Günlük yaşamdaki hareketlerini ve davranışlarını izleyip insanlara kendilerini rahat hissedebilecek, ışıklandırmasından mobilyalarına kadar bütünlük sağlayan mekanlar yaratıyor. 


  Hayatımızı ve günlük ritüellerimizi bir düşünelim.

Yaşadığımız süre boyunca zamanımızın yüzde 87'si kapalı alanlarda geçiyor. Onların tasarımı, hislerimizi ve davranışlarımızı etkiliyor. Okullarımıza veya çalıştığımız ofislere bir bakalım. Ne dersiniz?


  Kullandığımız eşyaların, içinde bulunduğumuz mekanların neredeyse hepsi mekanik ve sıradan. Kendimizi ait hissetmediğimiz bir mekanda ne kadar üretken ve mutlu olabiliriz ki?

Bu yüzden Ilse Crawford'a göre ''Tasarım sadece görsel bir şey değildir. Düşünsel bir süreçtir, bir yetenektir. Nihayetinde tasarım, insanlığımızı geliştirmek için bir araçtır. Tasarım, hayatın çerçevesidir.''.


ETT HEM Otel, Stokholm

Gittiğiniz şehirde evinizden uzak olsanız da orada hissedebileceğiniz modern bir otel deneyimi için StudioIlse tarafından tasarlanmış ETT HEM Otel, Stokholm'de bulunuyor. Matbaren Restoran Grand Hotel'in içinde Stokholm'de bulunuyor.

Matbaren Restaurant, Stokholm

StudioIlse tarafından tasarımı yapılmış mekan, ses, koku, ışık gibi detaylar göz önüne alınarak konumlanan eşyalar sayesinde kullanıcılara bir yemek deneyiminden fazlasını hissettiriyor.

Ilse Crawford, kendi hayat felsefesini işine yansıttığı gibi sizinde felsefenizi yaşam alanlarınıza taşıma ve günlük farkındalığı artırma konusunda size yardımcı olacak. İşleri hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, StudioIlse sitesini ziyaret edebilirsiniz.


327 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page